Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

Na 12 jaar komt er een eind aan de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. In samenwerking met hardware- en softwarepartners willen zij zich nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat ze nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Daarom stopt Microsoft 8 april 2014 met de technische ondersteuning van Windows XP en stoppen de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials, het gratis Antivirus programma, voor Windows XP. Als u Microsoft Security Essentials hebt geïnstalleerd, blijft u enige tijd updates voor antimalwarehandtekeningen ontvangen. Dit betekent niet dat uw pc beveiligd is, want Microsoft zal geen beveiligingsupdates voor uw pc meer leveren.

Als u na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal uw pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. U zult ook merken dat steeds meer software en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.

Hoe blijf ik beschermd?

Er zijn twee manieren om na het beëindigen van de ondersteuning beschermd te blijven:

1. De huidige pc upgraden

Maar heel weinig oudere pc’s zijn geschikt voor Windows 8.1 (de nieuwste Windows-versie). Wel is eventueel een upgrade naar Windows 7 nog een optie.
Als vuistregel kunt u aanhouden dat wanneer uw huidige Windows XP PC ouder is dan 4 jaar het veelal rendabeler is om een niuewe PC aan te schaffen.

2. Een nieuwe pc kopen

Als uw huidige pc niet geschikt is voor Windows 8.1, is dit misschien het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe. Ze zijn veelal krachtiger, sneller en stijlvoller dan ooit en zijn over het algemeen een stuk betaalbaarder dan de gemiddelde pc 10 jaar geleden!
Neem vandaag nog contact op met AllesWerkt.
Wij staan met raad en daad voor u klaar en hebben altijd een passende oplossing.
Zowel voor uw privé PC of uw zakelijke omgeving!
We zetten, desgewenst, alle data vanaf uw oude PC over naar de nieuwe en zorgen dat AllesWerkt!

We hebben al een vervangende PC met Windows7 van € 199,- incl. BTW!!
(HP refurb, dualcore pentium processor, 2GB werkgeheugen, 80GB harddisk, DVDRW)

Lees ook dit bericht!