Door een beveiligingsupdate in Windows 7 werkt mail-client Outlook niet meer bij veel gebruikers. Gisteren werd een beveiligingspatch verstuurd via Windows Update, maar die laat het mailprogramma vastlopen. Microsoft heeft inmiddels een update uitgebracht.

Het gaat specifiek om beveiligingsupdate KB3097877, die gisteren werd verstuurd via Windows Update. Zodra de patch is gedownload, werken Outlook 2010 en Outlook 2013 niet meer. Het programma loopt vast tijdens het scrollen – toch een redelijk essentieel onderdeel van een mailprogramma…

Inloggen

Outlook lijkt ook vast te lopen wanneer er afbeeldingen uit een email worden gedownload. Daarnaast lijken er ook problemen te zijn met het inloggen in Windows 7, maar dat lijkt bij minder gebruikers voor te komen.
Om de inlogproblemen te verhelpen, moeten gebruikers eerst starten in de console in de herstelomgeving van Windows, waarna de KB3097877-update moet worden verwijderd.

system recovery windows 7
Machines die alleen problemen hebben met Outlook, zouden inmiddels een nieuwe versie van KB3097877 aangeboden hebben gekregen, waardoor de problemen met Outlook verholpen moeten zijn.
Heeft u hulp nodig?
Een beller is sneller; 0362600550