Systeembeheer
Systeembeheer is de ruggengraat van de IT dienstverlening. Regelmatige controles op servers, netwerk en werkstations, preventief beheer en incident ondersteuning behoren tot de primaire taken van de beheerder. Die richt zich in zijn taken op de beveiliging, beschikbaarheid en performance van de IT infrastructuur, zodat de gebruiker zich zonder zorgen kan bezighouden op zijn of haar primaire taken. Dit vergt continu toezicht en aandacht, maar dat kost tijd en geld, veel tijd en geld!

Remote management
Remote Monitoring & Management, kortweg RMM, is de verzamelnaam voor oplossingen die systeembeheerders van professionele IT dienstverleners in staat stellen om hun taken pro-actief, geautomatiseerd en rond de klok uit toe voeren, zodat zij tijd kunnen besparen en hun klanten de beste dienstverlening tegen de beste prijs kunnen leveren. RMM is in feite de gereedschapskist voor systeembeheerders en vandaag de dag niet meer weg te denken uit de professionele IT dienstverlening, of dit nu op incident- en uur basis (break-fix) of op resultaat basis tegen een vaste prijs (managed services) wordt geleverd.

Automatisering leidt tot hogere kwaliteit en lagere kosten
Systeemcontroles en beheertaken die systeembeheerders altijd al periodiek uitvoerden worden door monitoring & task automation in feite geautomatiseerd, waardoor deze grondiger, betrouwbaarder en regelmatiger uitgevoerd worden. Problemen worden daardoor voorkomen of vroegtijdiger ontdekt en sneller verholpen, vaak al voordat gebruikers er hinder van hebben. Dit verhoogd de kwaliteit van dienstverlening, maar zorgt tegelijk voor een ingrijpende tijd- en dus kostenbesparing. Bovendien neemt RMM vooral de repititieve taken uit handen van de systeembeheerder, die zich daardoor kan toeleggen op uitdagende taken op zijn of haar werk en denkniveau.

De ‘beheer en bewaking op afstand’ dienst omvat de volgende functionaliteiten;

· Regelmatige controles op servers, netwerk en computers, preventief beheer en incident ondersteuning. 
Systeemcontroles en beheerstaken die nu vaak achterwege blijven worden door ons gemonitord en geautomatiseerd, waardoor deze grondiger, betrouwbaarder en regelmatiger uitgevoerd worden. Problemen worden daardoor voorkomen of vroegtijdiger ontdekt en sneller verholpen, vaak al voordat gebruikers er hinder van hebben!

· Managed Anti-virus
Het beveiligen van werkplekken en servers vereist  een goed anti-virus pakket, maar er komt meer bij kijken dan de aanschaf van een pakket alleen. Antivirus pakketten moeten geïnstalleerd worden, gbijgewerkt met recente definities, bewaakt en beheerd. Indien nodig moeten er infecties worden verwijderd. Het hoogwaardige Managed Antivirus wordt vanuit de RMM console, dus centraal en op afstand, op alle apparaten geïnstalleerd, beheerd en bewaakt. Wel zo gemakkelijk.

· Managed Online Back-up
We worden ons steeds meer bewust van de risico’s van dataverlies, maar uit ervaring blijkt echter ook dat er wordt geworsteld met het realiseren van een betrouwbaar backup plan. De backup moet goed geconfigureerd worden en blijven, periodiek gemaakt en gecontroleerd worden, gedisciplineerd buiten het pand bewaard worden en regelmatig geverifieerd. Het vergt dan tijd en aandacht. De praktijk wijst uit dat het er daardoor vaak bij inschiet, waardoor u onbedoeld toch blootgesteld worden aan grote risico’s. Dit proces wordt ook geheel geautomatiseerd en gecontroleerd!

De belangrijkste voordelen op een rij

1. Een altijd veilige, geoptimaliseerde, bijgewerkte IT omgeving! De IT omgeving wordt 24/7 in de gaten gehouden; kritieke incidenten worden automatisch opgemerkt en waar mogelijk direct opgelost. Minder kritieke meldingen worden periodiek opgelost.
2. Alle kosten voor ondersteuning op afstand zijn inclusief!
3. Altijd up-to-date Antivirus en Anti Malware controle van uw systemen! (normale aanschafwaarde +/- € 40/jaar)
4. Veilige, gecontroleerde Backup van uw systemen!

Hoe werkt het?

Op elke server of PC wordt een Agent geïnstalleerd. Dit is software die voor ons controle centrum de technische  informatie verzameld. Deze gegevens bevatten alleen systeeminformatie en systeemprocedures. Dus geen inhoudelijke zaken van uw data of persoonlijke gegevens! Denk hierbij aan:

· Dagelijkse veiligheidscontroles (o.a. hacking, harddisk controle, status antivirus en backups )
· 24/7 Monitoring (o.a. harddisk ruimte, performance controle, services)
· Patch Management (o.a. updates van Mac, Windows, Adobe enz.)
· Remote Control (o.a. desktop overname)
· Rapportage (de console attendeert op kritieke punten via Email en SMS)

Tot slot

Natuurlijk wilt u ook dat op het gebied van netwerkbeheer alles werkt en blijft werken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende update over de mogelijkheden die wij voor u kunnen verzorgen.