Het verouderde besturingssysteem Windows XP is één van de grootste gevaren voor de digitale veiligheid in het nieuwe jaar. Dit zegt Microsoft, de maker van het besturingssysteem, in een blog over internetgevaren in 2014.

._XPEOSendxpstatic_160x600_dkblue

“Het verouderde platform stamt nog uit de vorige eeuw en kan de veiligheidsstandaard niet meer bijbenen”, aldus Microsoft in een blogpost. “Steeds meer machines met Windows XP zullen daarom slachtoffer vallen aan virussen en malware.”

Een belangrijke aanleiding voor deze uitspraken is dat Microsoft vanaf 8 april stopt met de ondersteuning van Windows XP. Wereldwijd zullen er op dat moment nog enkele honderden miljoenen pc’s zijn die van dat besturingssysteem gebruikmaken. Sterker nog: maar liefst 34 procent van alle pc’s ter wereld draait op Windows XP. In Nederland zijn dat bijna een miljoen computers!

Volgens Microsoft is het upgraden naar een recentere versie van Windows de beste manier om aanvallers af te weren.
Microsoft raadt gebruikers daarom ook aan om voor april van het komende jaar Windows 7 of Windows 8 te installeren.

Bij hardware welke ouder is dan 4 tot 5 jaar adviseert AllesWerkt om te overwegen om de hardware te vervangen voor een product waar Windows 7 of 8 op staat.
De investering van een Windows upgrade (licentie) en de eventuele kosten van implementatie evenaart al gauw de aanschaf van de nieuwe hardware.

Diverse hardware fabrikanten leveren nu nog PC’s met voorgëinstalleerde Windows 7 pro met daarbij een upgrade licentie voor Windows 8. Waardoor er voor een overstap naar Windows 8 in de toekomst niet weer geïnvesteerd hoeft te worden in licenties.
Hoe lang dit nog duurt is de vraag… Tenslotte zit op consumenten PC’s al sinds bijna een jaar Windows 8 standaard geïnstalleerd!
AllesWerkt adviseert zelfs wanneer u in uw bedrijfsomgeving Windows Vista heeft draaien ook te overwegen of een overstap naar Windows 7 pro niet de moeite waard is.

AllesWerkt begrijpt dat overstappen een ingrijpende activiteit is die een goede planning en voorbereiding vereist.
Graag bespreken wij, vrijblijvend, de mogelijkheden met u en zorgen dat alles blijft werken zoals u het wenst.

Bel ons voor het maken van een afspraak en advies op maat

Tom Pelckmans
AllesWerkt
036 2600550