antivirusBeveiliging is terecht het eerste agendapunt voor systeembeheer. Tegelijk is antivirus een noodzakelijk kwaad; het kost geld, maar levert in feite geen voorsprong op. Prioriteit of niet, het is lang geen corebusiness. Juist daar kan een Managed Service een belangrijke rol spelen. De klant moet zeker gesteld worden dat de beveiliging in orde is, maar daar vooral niet teveel mee bezig hoeven zijn. Een kans voor IT dienstverleners. Managed Antivirus wordt mogelijk gemaakt door producten special ontwikkeld voor IT dienstverleners om de klant op beveiligingsgebied te ontzorgen en ontlasten. In tegenstelling tot traditionele software pakketten kan antivirus daardoor als een dienst worden geleverd, op zichzelf of als onderdeel van een managed services overeenkomst, en betaald worden naar gebruik.

Het beveiligen van werkplekken en servers vereist vanzelfsprekend een antivirus engine, maar er komt meer bij kijken dan een engine alleen. Antivirus engines moeten geïnstalleerd worden, geupdate met recente definities, bewaakt en beheerd. Indien nodig moeten er infecties worden verwijderd. Managed Antivirus stelt IT dienstverleners in staat om vanuit de Remote Monitoring & Management console, dus centraal en op afstand, op alle apparaten van alle klanten de antivirus engine uit te rollen, te updaten, te monitoren en te beheren. Wel zo gemakkelijk.

Managed Antivirus is het volgende vinkje in de Managed Services overeenkomst

De gebruikers neemt werkplek en server beveiliging “gewoon” in abonnementsvorm af, tegen een vaste prijs per gebruiker per maand, als standaard onderdeel van het IT dienstenpakket. IT dienstverleners kunnen doordoor meer en bovendien doorlopend verdienen aan antivirus, terwijl zij hun werk eenvoudiger maken en klanten beter vast houden.

De meest bekende functies van Managed Antivirus:

  • Antivirus
  • Antimalware
  • Deployment
  • Site Consentrator
  • RMM integration

Managed Antivirus voor uw bedrijf? AllesWerkt verzorgt het graag voor u!