KPN heeft een omvangrijke storing op zijn vaste net. De aanbieder waarschuwt klanten dat internet, bellen of interactieve tv via hun vaste aansluiting mogelijk niet werken. De storing zou om 15.00 opgelost moeten zijn, verwacht KPN.

De storing wordt door gebruikers van KPN gemeld op Gathering of Tweakers en op Allestoringen. De provider bevestigt via Twitter dat er sprake is van een storing ‘die internet, tv en telefonie treft’. Als gevolg van de storing is ook de website traag en de klantenservice van KPN lijkt ook moeilijk te bereiken te zijn. “Vanwege een technische storing kun je ons mogelijk telefonisch niet bereiken”, meldt de helpdesk.

In een sms van KPNAlert laat de aanbieder weten te verwachten dat de storing rond 15.00 moet zijn opgelost. Wat de reden is voor de downtime is niet bekend. Opvallend is dat gebruikers met verschillende storingen te maken lijken te hebben: voor sommigen werkt internet en telefonie wel en tv niet, voor anderen werken internet en telefonie niet. Meldingen komen uit heel het land.

Update, 13.20: Ook klanten van Xs4all kunnen hinder ondervinden van de storing. Volgens die dochteronderneming van KPN gaat het om de volgende locaties: Asten, Asperen, Borne, Didam, Eibergen, Purmerend, Hoofddorp, Heerde, Heeten, Soest, Nunspeet, Lelystad, Dordrecht, Sterrenburg, Kampen-Centrum  en De Lier. Mogelijk moeten klanten bij het verhelpen van de storing hun modem een reset geven.

Update 2, 15.10: De storing lijkt gevolgen te hebben voor veel meer partijen: onder andere bij Vodafone, Telfort, Reggefiber, Online, ING, ABN Amro, SNS, de Rabobank, iDeal en de Belastingdienst zijn vrijdag storingen gemeld. Onduidelijk is nog in hoeverre deze met elkaar te maken hebben. Inmiddels is ook duidelijk dat KPN de tijd van 15.00 niet heeft gehaald voor het oplossen. De provider meldt nu niet meer dan ‘zo snel mogelijk’.

Wij raden u aan wanneer de storing als ‘opgeheven’ wordt gekenmerkt dat u alle KPN apparatuur (Router, IPTV kastjes) even spanningsloos maakt (Stekker uit het stopcontact!).
Vervolgens even 10 minuten wacht…
Dan eerst de stekker van de router erin, en 5 minuten wachten!
Vervolgens kunt u de IPTV kastjes weer aanzetten.

Lukt er iets niet?

Bel voor gratis advies: 036 2600550