KPN gaat een pilot doen waarbij duizend klanten een nieuwe settopbox krijgen die 4k ondersteunt. Dat zegt de provider. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een abonnement komt waarbij klanten kunnen kiezen voor de 4k-optie.

KPN vertelt over de proef met Interactieve TV in 4k, nadat Tweakers foto’s in handen kreeg van de nieuwe settopbox en de bijbehorende afstandsbediening. De box beschikt volgens KPN over 4k-ondersteuning op 60Hz met ondersteuning voor hdr, heeft een hdmi 2.0a-aansluiting en kan hevc-bestanden afspelen. Die ondersteuning is nodig voor Netflix in 4k-resolutie. Het ondersteunde geluid is Dolby Digital Plus. Behalve de hdmi-poort zijn ook usb, ethernet en een 3,5mm-jack zichtbaar op de behuizing.2001093921

Het is voor het eerst dat een tv-aanbieder 4k-hardware gaat leveren. Tv-uitzendingen in Nederland zijn nog niet beschikbaar in 4k, waardoor het nut van de hogere resolutie voorlopig afhankelijk is van diensten als Netflix en YouTube. (Bron: Tweakers.net)

Wij van AllesWerkt kunnen niet wachten!!

Het wordt derhalve wel steeds belangrijker dat er een vaste netwerkkabel tussen de router en de settopbox wordt gebruikt!
4K content afspelen betekend nóg meer bandbreedte en dus meer kans op bufferproblemen in de vorm van onderbrekingen in het afspelen van films en series. Ook bij zelf opgenomen TV programma’s.

Het trekken van een kabel is vaak voordeliger en sowieso veel stabieler dan de PowerLine units welke u worden aangeboden door KPN.

Heeft u nu al problemen met het terugkijken van eigen opnames of het kijken naar apps als Uitzending gemist?
Bel ons en we lossen het voor u op!