De vakantie zit er weer op. Iedereen weer in het ritme van het ‘normale’ leven. De hoogste tijd om de vakantiefoto’s veilig te stellen!!
We schieten de hele vakantie door foto’s. Tenslotte tegenwoordig lekker makkelijk, digitaal, met je smartphone of camera.
Zorgt je dan nu ook voor een goede backup?!

Waar moet je over nadenken om een goede backup te hebben;

Een backup staat op minimaal 2 verschillende plekken!
Bijvoorbeeld op je computer en op een (USB) geheugenstick.
Op je smartphone of camera laten staan is niet verstandig. Deze geheugenruimte heb je vaak weer eens nodig en deze portable apparaten zijn makkelijk onderhevig aan diefstal of dataverlies door vallen of vocht.
Veel mensen gebruiken ‘de Cloud’ inmiddels ook als data backup. Dat is in principe een goede 2de plek.
Ik merk alleen erg vaak dat het echter de ENIGE plek is waar zij dan de data nog hebben staan. En dan is het ineens geen backup meer maar opslag!
Zet de data dus OOK fysiek op een eigen opslag medium!
Houd er ook rekening mee dat iedere Cloud dienst aanbieder zich op alle manieren heeft gevrijwaard van enige verantwoordelijkheid aangaande jouw data! WEG = PECH!

Wist je overigens dat je je smartphone, en ook sommige camera’s met WiFi mogelijkheden, zo kunt instellen dat wanneer er een Wifi verbinding aanwezig is dat je gemaakte foto’s direct in jouw Cloud worden gezet! Erg mooie oplossing. Zeker wanneer je smartphone op vakantie wordt gestolen of je bent in het water gedoken met de telefoon in je zak…

Wil je meer advies of hulp bij het maken van je eigen backup plan?

Bel 036-2600550 we zijn van 9 tot 21 bereikbaar!