Hoe goed je wachtwoord ook is, gehackt worden kan iedereen overkomen. Zelfs als je gebruik maakt van Google’s Gmail, want ook deze emaildienst is niet veilig voor hackers. Maar gelukkig is er een manier waarop je dat heel makkelijk zelf kunt checken.

Controleer zelf of je Gmail is gehackt

Hoe? Als je inlogt op je Gmail scrol je helemaal naar onderen. Je ziet daar waar je voor het laatst bent ingelogd, met daaronder ‘Details’. Daar klik je op.

Details

Wachtwoord

Hier kun je alle recente activiteit op je account inzien. Als je hier een vreemd IP-adres tussen ziet staan, is het slim om je wachtwoord gelijk aan te passen. Hier kun je bovenin ook op ‘Alle andere sessies uitloggen’ klikken als je dat op een andere locatie vergeten bent. Onderin kun je de waarschuwingsinstellingen aanpassen.

Waarschuwing

​Als het goed is staat de optie ‘Een waarschuwing geven bij ongebruikelijke activiteit’ aangevinkt in de waarschuwingsinstellingen. Deze optie zorgt ervoor dat je op de hoogte wordt gesteld als iemand je probeert te hacken.

 

Handig dus om een keer in de zoveel tijd te checken of er rare IP-adressen in je lijstje staan. En als je vaak op meerdere plekken inlogt kun je makkelijk in een keer alles uitloggen.

(Bron: businessinsider )